Hlavní obsah

Lvice chtěla v zoo sežrat malé dítě, zabránilo jí v tom jen silné sklo

Novinky, Jakub Kynčl

Na několik chvil si hladová lvice v americké zoologické zahradě v Coloradu musela myslet, že jí konečně dorazila večeře. Roční chlapec Trent byl s rodiči v zoo a poprvé se přiblížil jen na několik centimetrů ke lvům. Ačkoli byl celou dobu návštěvy v bezpečí, tak záběry, které rodiče při návštěvě zoo pořídili, budí respekt.

Článek

Malé dítě se u lvího výběhu evidentně dobře bavilo, aniž si uvědomilo, že kdyby nebylo od zvířat odděleno tvrzeným bezpečnostním sklem, dlouho by živé nevydrželo. Lvice na chlapce několikrát demonstrativně otevřela tlamu, malý Trent se však ani trochu nebál a naopak se smál.

Lvice se zdála být batoletem zcela fascinována a neustále směrem k němu zdvihala svou mohutnou tlapu. Jen o několik vteřin později se však ve lvici probudil zabijácký pud a dítěti začala ukazovat svou obří tlamu se zuby ostrými jak břitva.

Video, které se stalo v tomto týdnu hitem internetu, vyvolalo u lidí mnoho reakcí. Někteří se domnívají, že si lvice chtěla s dítětem pouze hrát.

"Ta lvice se nesnažila dítě sežrat. Řeč jejího těla je zcela neagresivní. Pokud něco, tak chtěla dítě ukrást, aby ho mohla vychovávat a udělat z něj šelmu, jakou je ona sama," napsal jeden z diskutujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám