Hlavní obsah

Žena si na tržišti koupila "těhotnou" papáju

Novinky, Markéta Kautznerová
Kuej-jang

Číňanka Li si v pondělí zakoupila papáju na tržišti ve městě Kuej-jang, v jihozápadní čínské provincii Kuej-čou. K jejímu velkému překvapení však byla papája "těhotná". Podobný jev je běžný u živočichů, u ovoce je ale více než vzácný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žena si na tržišti zakoupila "těhotnou" papájuVideo: Reuters

 
Článek

Na první pohled se papája, kterou si žena zakoupila, nijak neliší od ostatních, v černých semínkách uvnitř ale ukrývá malou třícentimetrovou papáju.

„Rozřízla jsem papáju a spatřila další malou uvnitř. Ohromilo mě to. Ostatní něco takového sníst mohou, ale já ne. Připadá mi to, jako by ta papája byla matka čekající malé miminko. To bych si opravdu netroufla pozřít,“ uvedla pro agenturu Reuters. Papáju tedy schovala do lednice a ukázala ji příbuzným a přátelům.

„Myslím si, že silné znečištění ovzduší vede ke genetickým proměnám ovoce, čemuž by měl odpovědný ústav věnovat pozornost,“ řekla Liina matka, která také usoudila, že není dobré papáju jíst.

Malá papája může být zárodek, který vznikl, když se rozdělila zatvrdlá buněčná tkáň té větší papáji. Stejně tak to může být abnormalita způsobená odlišnými přírodními podmínkami. Nejpravděpodobnější je nejspíš vysvětlení, že se původně jednalo o dvojici papájí, přičemž jedna druhou pohltila. Tak jako tak, papája je stále jedlá, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám