Hlavní obsah

Letící medvěd způsobil tragickou nehodu, dva lidé při ní zemřeli

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

Dva Kanaďané a medvěd na místě zemřeli při podivné dopravní nehodě, která se stala v pondělí večer u Ottawy. Osobní auto tam narazilo do 200kilogramového medvěda černého a odhodilo ho na protijedoucí vůz, kterému letící tělo prorazilo přední i zadní sklo.

Článek

Nehoda se stala 40 kilometrů severně od Ottawy v pondělí kolem půl jedenácté večer. Medvědí tělo odhozené osobním autem prolétlo předním i zadním sklem protijedoucího vozu. Na místě zabilo 25letou řidičku a za ní sedícího 40letého muže.

Osmadvacetiletý přítel řidičky, který v okamžiku nehody seděl na sedadle spolujezdce, utrpěl pouze lehká zranění a byl odvezen do nemocnice. Oba muži z prvního automobilu vyvázli bez zranění.

V úterý vyšetřovatelé vyloučili možnost, že by na vině nehody mohl být alkohol. K dalším podrobnostem tragické události se zatím nevyjádřili, uvedla kanadská televize CBC.

„Vídáme mnoho nehod s jeleny, ale srážka s medvědem, při níž by zemřeli dva lidé, to se opravdu vidí zřídka,“ řekl mluvčí místní policie, Martin Fournel.

Medvědi v období páření opouštějí teritoria

Ač patří nehody způsobené medvědy spíše ke vzácnostem, v okolí Ottawy bylo v poslední době podobných případů zaznamenáno více. Při žádném z nich ovšem nedošlo ke zranění nebo dokonce smrti člověka. Místní lovecký průvodce Daniel Larocque častější výskyt těchto nehod odůvodňuje mimo jiné tím, že mají medvědi právě teď období páření.

„Statní medvědí samci podobní tomu, který byl včera sražen, se v tomto období potulují mimo svá běžná teritoria a hledají samice v říji,“ řekl televizi CBC Larocque.

Reklama

Výběr článků

Načítám