Hlavní obsah

Policista řídí dopravu tancem, bláznivě poskakuje a šermuje rukama

Novinky, Markéta Kautznerová
Manila

Filipínský dopravní policista se stal hvězdou poté, co řidiče a chodce oslnil svým tancem uprostřed křižovatky. Jedinečnými pohyby zdárně řídí dopravu v Manile, hlavním městě Filipín.

Článek

Ramiro je obyčejný dopravní policista, který pracuje na křižovatce ulic Edessa a Macapagal v městské části Metro Pasay v Manile. Mezi dopravními policisty v okolí se ovšem stal velkou hvězdou. Zběsile mává rukama na řidiče, otáčí tělem, bláznivě poskakuje a sem tam zakroutí boky. Těmito tanečními pohyby totiž úspěšně zajišťuje dopravní pořádek.

Tancující policista si prý gesta a kroky vymýšlí sám. Užívá si to, nikdy ale nepobíral profesionální taneční lekce. Své charakteristické pohyby doma neustále zdokonaluje a kombinuje je s prací. Doufá, že tím řidičům a chodcům přinese aspoň trochu radosti.

Čtyřiapadesátiletý Ramiro pracuje u dopravní policie šest let. Do práce chodí bez jediného zaváhání vždy od sedmi ráno. Denně tak tráví na silnici sedm hodin, od pondělí do pátku. Je skutečně vytrvalý a prý bude svou práci vždycky milovat, uvedla agentura Reuters.

Ramirův velmi specifický styl řízení dopravy se během let stal oblíbenou atrakcí Manily. Mnoho z jeho kolegů ho dokonce začalo napodobovat, aby do ulic města vnesli špetku veselí.

Reklama

Výběr článků

Načítám