Hlavní obsah

Labrador se zatoulal 2000 kilometrů daleko

Novinky, Jakub Kynčl

Poté, co labrador Buster zmizel z domu v Coloradu, jeho majitelka Samantha Squiresová strávila dlouhé dny a týdny přemýšlením o tom, co se mu stalo. Jaké bylo její překvapení, když se jí půl roku poté ozval kalifornský zvířecí útulek s tím, že má jejího psa. Útulek se totiž nachází zhruba dva tisíce kilometrů od jejího domova.

Článek

Squiresová po zmizení svého miláčka přemýšlela nad tím, jestli jednoduše utekl, či zda ho někdo odcizil. Postupně se do její hlavy dostávaly nejrůznější teorie, včetně toho, že ho mohlo něco sežrat. Jeho skutečný osud však neznala a není na tom o moc lépe ani po jeho nalezení v kalifornském městě Salinas.

"Opravdu nemám nejmenší tušení, jak se mohl dostat takhle daleko. O tom městě jsem v životě neslyšela," uvedla Squiresová.

Žena se už prý vzdala naděje, že by mohla kdy svého psa znovu vidět, když jí přišel dopis ze zvířecího útulku v Salinas. Jeden z obyvatel města ho našel jak bezcílně bloumá ulicemi a rozhodl se ho odvést do útulku, kde zjistili, že je labrador čipovaný.

Zaměstnanci útulku se snažili majitelku zkontaktovat na základě kontaktního telefonního čísla, které bylo na čipu, avšak to bylo odpojené z provozu. Jako poslední šanci tedy zkusili napsat na kontaktní adresu s tím, že 31. května dají psa k dispozici pro adopci. Žena se stihla na poslední chvíli ozvat a se svým psem se pak v dojemné chvíli setkala.

"On je jediný, který ví, co se doopravdy stalo. Jen by mě zajímalo, jak se mu podařilo takhle ztloustnout," dodala se smíchem majitelka psa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám