Hlavní obsah

Na letišti v Christchurch házeli kufry přímo do popelářského vozu

– Christchurch

Vedení letiště v novozélandském Christchurch se brání obvinění, že jeho zaměstnanci bezohledně zacházejí se zavazadly cestujících a zavazadla neváhají posílat přímo na skládku. Na internetu umístěné video, které ukazuje, jak letištní zaměstnanec hází zavazadla přímo do popelářského vozu, podle letiště ve skutečnosti zachytilo zkoušku nového systému.

Článek

Letiště se podle jeho ředitele Jima Boulta chystá změnit systém překládání zavazadel. Kufry, které pracovník házel z vozíku novozélandských aerolinií přímo do popelářského auta, nikdo podle něj nechtěl, stejně jako knihy, noviny a oblečení uvnitř.

„Byla to přebytečná zavazadla, která byla letišti v Christchurch věnována na zkoušku nového systému před otevřením jeho nového terminálu. Zavazadla byla tak stará, že nemohla být darována ani na charitu,“ oznámil.

Věci darovali lidé, kteří zareagovali na vyhlášení sbírky samotným letištěm. Letiště je shromažďovalo měsíce a dárci věděli, že se s věcmi už nikdy neshledají.

Mluvčí aerolinek Air New Zealand uvedl, že pracovníci nakládající se zavazadly si evidentně vypůjčili jeden z jejich vozíků, ovšem bez jejich vědomí. Vedení letiště k tomu pouze dodalo, že pracovníci jsou nešťastní z bezdůvodného rozhořčení veřejnosti vůči nim.

Reklama

Výběr článků

Načítám