Hlavní obsah

Na čínské farmě se narodil vzácný bílý kolouch, prý přináší štěstí

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laj-jang

Na jelení farmě ve východní Číně v provincii Šan-tung se hnědé lani se skvrnami narodil vzácný bílý kolouch. Experti pro místní média uvedli, že se jedná o velmi neobvyklý úkaz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Číně se narodil vzácný bílý koloušekVideo: Reuters

 
Článek

Kromě výrazné skvrny na hlavě a hnědého pruhu na zádech je kolouch, jehož oba rodiče mají hnědou srst se skvrnami, sněhově bílý. Podle chovatelů na farmě Polin v čínském městě Laj-jang je navíc výrazně živější než ostatní nově narozená mláďata. Teprve čtyři hodiny po narození prý vesele poskakoval kolem farmy.

„Tento kolouch je mnohem živější a chytřejší než ostatní koloušci,“ řekla agentuře Reuters manažerka farmy Čchi Jang.

Dále také uvedla, že bílí jeleni, rovněž známí jako sněžní jeleni, jsou drahocenným druhem, který je čím dál vzácnější. Stále častější genetické křížení totiž počet těchto jelenů výrazně snižuje.

„Rodiče bílého koloucha jsou oba hnědí a skvrnití. Nikdy jsem se s něčím podobným nesetkala, ačkoli chovám jeleny už přes deset let,“ řekla Čchi. Bílý kolouch se ovšem liší jen svou bílou barvou, jinak je normálně rostlý. Po narození vážil šest kilogramů, na délku měřil 60 centimetrů a na výšku 50 centimetrů.

Podobně, jako je tomu v případě narození bílého tygra, i narození bílého jelena je v Číně považováno za symbol štěstí, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám