Hlavní obsah

Mladý Rus se nechal pohřbít, aby zkusil, jaké to je. Z rakve už živý nevylezl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blagověščensk

Pětatřicetiletý muž z východoruského města Blagověščensk zemřel poté, co se nechal u kamaráda na zahradě zkušebně pohřbít v rakvi. Podivný pokus se podle vyšetřovatelů šeredně pokazil. Informoval o tom Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Ze zdánlivě žertovného nápadu se stala tragická událost. Ilustrační foto

Článek

Mladý muž požádal svého kamaráda, aby mu pomohl strávit noc tak, jako kdyby byl doopravdy mrtvý, informoval média vyšetřovatel Alexej Lubinskij.

Oba muži nejdříve vykopali na zahradě díru a poté do ní umístili improvizovanou rakev s otvory pro trubky, kterými se měl do rakve dostávat vzduch. Muž si s sebou vzal také dečku, láhev vody a mobilní telefon. Jeho kamarád pak rakev přikryl plaňkami a zeminou a nechal ho 20 centimetrů pod zemí. Poté, co mu kamarád zavolal, že je vše v pořádku, šel domů.

Na následující ráno však už asi kamarád milovníka adrenalinu nikdy nezapomene. Svého známého totiž našel pod zemí mrtvého. Vyšetřovatelé mají za to, že přišla bouře, která vodou a zeminou zanesla trubky, kterými měl do rakve proudit vzduch.

"O oběti můžeme říci jen to, že to byl 35letý počítačový programátor, který měl malé dítě. Pravděpodobně byl při svém činu ovlivněn čtením historek o samopohřbívání na internetu," dodal Lubinskij.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám