Hlavní obsah

Manželský pár zasypaly sutiny zaživa, hasiči je zachránili holýma rukama

– Iwu
Novinky, Markéta Kautznerová

V pondělí večer během nočních prací na stavbě ve městě Iwu v čínské provincii Če-ťiang uvízl manželský pár v montážní jámě zasypané sutinami. Přivolaní hasiči z bezpečnostních důvodů odhrabávali nánosy kamenů a prachu pouhýma rukama. Oba dva uvězněné tím zachránili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Manželský pár zasypaly sutiny zaživa, hasiči je zachránili holýma rukamaVideo: Reuters

 
Článek

Na stavbě v čínském městě Iwu byl za zatím nejasných okolností uvězněn manželský pár v montážní jámě. Nehoda se stala, když řidič s rypadlem srazil starou zeď. Trosky zničené stěny spolu s kameny a pískem napadaly do nedaleké jámy, kde manželský pár zrovna pracoval, uvedla agentura Reuters.

Na pomoc přispěchali hasiči, našli ženu uvězněnou po hrudník a poté i jejího manžela, který byl pod sutinami pohřben úplně celý. Situace byla kritická, neboť nešlo určit, kde přesně se muž nachází. Sutiny navíc neustále padaly do jámy.

Hasiči tedy zorganizovali přítomné lidi, aby vybudovali opěrnou konstrukci, která by jim umožnila pokračovat v záchranných pracích. Mezitím se pomocí rypadla snažili zvětšit vstupní otvor do jámy. Aby ovšem uchránili uvězněný pár před dalšími zraněními, rozhodli se nakonec, že budou sutiny kolem odhrabávat rukama bez použití nářadí.

První byla zachráněna Chejing Wu, její manžel Šeng Jang, který naštěstí zůstal po celou dobu při vědomí, byl nalezen o několik minut později. Oba byli okamžitě převezeni do nemocnice, kde byli hospitalizováni. Wu je stále v kritickém stavu, zatímco její manžel je na tom mnohem lépe. Příčina nehody je zatím v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám