Hlavní obsah

Odvážná učitelka uchránila děti před střelbou, zabavila je písničkou

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexická učitelka Martha Ivette Riverová Alanisová byla oceněna guvernérem státu Nuevo León za svou duchapřítomnost a schopnost čelit nebezpečným situacím. Když se totiž v těsné blízkosti školky, kde pracuje, střílelo, dokázala zpěvem a utěšováním udržet děti v naprostém klidu.

Článek

V pátek zastřelil muž se zbraní na stanovišti taxíků nedaleko školky Alfonso Reyes v mexickém státě Nuevo León pět lidí. Střelba byla slyšet i za zdmi školky, přesto tamní učitelka nezpanikařila a svůj klid přenesla také na malé děti.

Na videu, které sama natočila na mobilní telefon, je vidět, jak děti leží na podlaze a ona je uklidňuje a zpívá jim písničku "Čokoládové kapky deště" z dětského seriálu o dinosaurovi jménem Barney. V pozadí je zřetelně slyšet střelba.

Paní Riverová dětem říkala, aby ležely klidně na podlaze, že se nic neděje a nic se jim nemůže stát. Na konci videozáznamu dokonce některé děti beze strachu leží na zádech a snaží se do pusy chytat čokoládové kapky z písničky.

Státní guvernér Rodrigo Medina de la Cruz předal duchapřítomné učitelce zarámovaný certifikát, který podle něj symbolizuje její odvahu, starostlivost a schopnost čelit nebezpečným událostem.

„Tato žena nám ukazuje cestu, kterou bychom měli následovat v obtížných časech, jimiž naše země prochází. Jsou to právě podobné případy, na základě kterých bychom se měli zlepšovat,“ řekl pro televizi Sky News guvernér.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dojemné shledání duchapřítomné učitelky s jejími svěřenci ze školkyVideo: Reuters

V pondělí sklidila paní Riverová ovace od svých kolegů a od rodičů dětí, které chránila. Od svých malých chráněnců, které se slzami štěstí v očích objímala, dostala květiny.

Stát Nuevo León byl považován za jeden z nejbezpečnějších v Mexiku. V posledních letech ovšem vzrostl počet vražd a přestřelek mezi drogovými gangy. V celé zemi bylo od roku 2006 kvůli drogám zabito už 37 000 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám