Hlavní obsah

Horor ve vlaku: Stovky pasažérů utíkaly před jedovatými hady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Pasažéři v hrůze utíkali, když se ve vlaku do vietnamské Hanoje našly desítky jedovatých kober. Po zastávce ve městě Quang Ngai kontroloval průvodčí lístky, když si všiml, že se pod sedadlem nacházejí živé kobry. Lidé začali prchat. Zmizet se podařilo i pašerákovi, který hady převážel v síťových taškách. Kobry jsou velmi jedovaté a jejich kousnutí může dospělého člověka zabít během půl hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"Některé byly opravdu velké a vypadaly strašidelně. Většina lidí utekla, ale pár lidí se na ně chtělo podívat. A kobry se začaly zvedat. Pak přišli policisté a odnesli je," řekl reportérům Sky News pasažér Pham Van An (20). Policisté předali kobry ochráncům volně žijící zvěře provincie Quang Ngai.

Šéf úřadu na ochranu přírody Nguyen Van Han nebyl schopen potvrdit, kolik hadů v taškách bylo, ale jejich celková váha dosáhla 45 kilogramů. Úřady se domnívají, že ohrožení plazi byli určeni pro hanojské restaurace.

Hadí maso je ve Vietnamu považováno za lahůdku. Bývá spojováno s mužností a říká se, že posiluje mužskou potenci. Velká kobra může být v restauraci k dostání v přepočtu až za 8 800 Kč. Tradičně to probíhá tak, že si zákazník vybere, kterého hada chce. Ten je pak před jeho zraky zabit. Jídlo poté začíná nápojem z kobří krve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám