Hlavní obsah

Australan má chodidla dlouhá jako dětské lyže, je novým rekordmanem

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Mladý Australan Peter Igora se může oficiálně pyšnit největšími chodidly na světě. Prvenství mu teď přiklepla komise Guinnessovy knihy rekordů, do které by měl být zapsán v příštím roce. A jak sám tvrdí, nohy mu ještě stále rostou, tudíž se konkurence zřejmě jen tak neobjeví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australan má chodidla dlouhá jako dětské lyže, nosí boty velikosti 58Video: Reuters

 
Článek

Jen pro srovnání - zatímco noha průměrného muže měří okolo 28 centimetrů, Peterovo pravé chodidlo měří 36,5 centimetru a jeho levé, rekordní, je dokonce ještě o jeden centimetr delší. A to je přesně o centimetr více než měl předchozí držitel rekordu. V přepočtu na evropskou míru si tak Australan pořizuje boty o neuvěřitelné velikosti 58.

Taková obuv je samozřejmě v běžném obchodě nedostupná, Australan si ji proto nechává šít na specializované klinice v Sydney, kde překvapil i zkušené obuvníky. “Po telefonu nám řekl, že má opravdu velké nohy. Řekli jsme si samozřejmě, na to jsme zvyklí, hodně lidí, kteří si u nás nechávají šít boty, má velké nohy. Když jsme ale viděli ty jeho, vážně nás to překvapilo,“ řekl po prvním setkání s Peterem specialista Karl-Heinz Schott.

Kromě toho, že jsou Peterovy nohy na ulici nepřehlédnutelné, je nepřehlédnutelný i on sám. Měří dva metry a 23 centimetrů. A stále roste. To má na svědomí nádor na jeho mozku, který tlačí na hypofýzu, tedy centrální endokrinní žlázu, která ovlivňuje hormonální pochody v těle. Díky charitativní sbírce by měl už brzy podstoupit operaci, během níž mu mají lékaři nádor odstranit. Potom se snad konečně splní jeho dlouholetý sen stát se vrcholovým hráčem basketbalu a hvězdou NBA.

Reklama

Výběr článků

Načítám