Hlavní obsah

Co vidí kořist polapená lvem? Zvědavá lvice to natočila

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotograf Roger de la Harpe, který se specializuje na divokou přírodu, se v savaně Jihoafrické republiky rozhodl natočit jedinečné záběry ohrožených lvů, netušil však, jak unikátní nakonec budou. Jeho nastraženou kameru totiž ukradla jedna zvědavá lvice.

Článek

Roger de la Harpe jel do africké rezervace Tswalu Kalahari, aby pořídil snímky ohroženého lva afrického do své připravované knihy. Když spatřil na prašné cestě před džípem tři lvice, položil na zem kameru, aby je natočila zblízka.

Podle předpokladu se lvice přiblížily, ale překvapivě nenechaly kameru bez povšimnutí. Ta nejzvídavější z nich neznámý předmět očichala, olízala a nakonec vzala do zubů a odnesla jako svou trofej.

„Byla to ta poslední věc, kterou jsem od lvice čekal,“ uvedl pro deník Daily Telegraph 57letý fotograf, který se práci v národních parcích věnuje už 30 let.

Kamera nepřestala natáčet

Kamera nepřestala fungovat a dál natáčela. Podobné záběry okolní krajiny zřejmě vnímá oběť lapená ve lví tlamě. Na rozdíl od ní však měla kamera větší štěstí. Po pěti minutách totiž tato nepoživatelná kořist lvici omrzela a tak ji upustila do vysoké trávy nedaleko fotografova džípu.

„Hledání kamery bylo stresující. Lvice byly vzdáleny pouhých 75 metrů a tráva byla vcelku hustá. Trvalo mi docela dlouho, než jsem ji našel,“ vzpomínal Roger de la Harpe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám