Hlavní obsah

Aerolinky chtěly po dvou obézních ženách čtyři letenky

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA vypukla další kontroverze kolem tělnatých leteckých cestujících. V Dallasu žádala společnost Southwest Airlines před nástupem na palubu Kenlie Tiggemanovou (30) a její matku, aby si každá připlatila jedno sedadlo, jelikož se nevejdou mezi opěrky na ruce.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Southwest Airlines

Článek

Dotazy personálu na jejich váhu a čísla oblečení prý vyvolaly chichot kolemstojících. „Bylo to hrubé,“ stěžovala si Tiggemanová, která si sice kvůli své tloušťce už v minulosti musela kupovat dvě letenky, ale od té doby zhubla ze 178 na 121 kilogramů.

Mluvčí aerolinek nicméně potvrdil, že pokud se cestující na sedadlo nevejde, musí si připlatit, avšak není-li let plný, druhá letenka se cestujícímu refunduje. Obě ženy se však dovolávaly toho, že cestují na zpáteční letenku, a při první cestě po nich aerolinky nic navíc nechtěly.

Spor v Dallasu skončil remízou: Dcera s matkou si sice podle regulí přepravce připlatily, avšak dostaly zpět nejen peníze, ale i bezplatné poukazy a navrch i omluvu.

Loni se společnost Southwest dostala ze stejného důvodu do křížku s režisérem Kevinem Smithem, jemuž se poté také omluvila, uvedla televize CBS.

Reklama

Výběr článků

Načítám