Hlavní obsah

Ir si místo psa pořídil vodicího poníka, byl s ním i v nemocnici

Novinky, Markéta Kautznerová
Wrexham

Joe Purcell se ve věku 69 let dostal na titulky novin, když se snažil procpat svého poníka do vlaku na nádraží ve městě Wrexham ve Walesu. Dokonce mu koupil jízdenku, ochranka ale včas zasáhla. Nyní se objevily další obrázky, jak se svým věrným poníkem navštívil dokonce bar a nemocnici.

Článek

Joe Purcell je farmář na částečný úvazek a především cestovatel původem z Irska. Tento vdovec, který uvádí, že má 11 dětí a 44 vnoučat, cestuje po Británii za skotem a koňmi. V okolí města Wrexham ve Walesu se už stal známou firmou, mezi místními se mu přezdívá "Highwayman" (loupežník). Prakticky ho nelze přehlédnout, neboť je neustále doprovázen pětiletým poníkem, respektive klisnou jménem Ruby.

Minulou středu byl zachycen na záznamu bezpečnostních kamer, jak se s Ruby dokonce snaží nastoupit do vlaku. Když ho ochranka vlaku vyhazovala, argumentoval tím, že je to jeho průvodce. Ptal se, proč by nemohl existovat vedle vodicích psů i vodicí poník.

"V tu chvíli jsem však byl zcela pod obraz," řekl pro server Daily Mail Joe.

Nevyhýbá se žádnému místu

„Poníka s sebou bere, kamkoli jde, do hospody, do obchodů, zkrátka všude. Nádraží bylo ale naprostou novinkou. Celá rodina se válela smíchy,“ uvedla pro server The Sun jeho 40letá dcera Violeta.

Další záznamy ukazují, jak se tato podivná dvojice objevila na pohotovosti nemocnice ve Wrexhamu a v místním baru.

"Když po Ruby nějaký opilec hodil plechovkou od piva, bál jsem se o ni. Je totiž březí, proto jsem chtěl udělat snímek, abych se ujistil, že je Ruby i její plod v pořádku," vysvětloval Joe návštěvu nemocnice. Tamní lékaři ho poslali k veterináři, kam ovšem s Ruby nedorazil, neboť se rozhodl utopit svůj žal v nedalekém baru.

"Ruby je opečovávaná, dokonce více než člověk. Miluji ji a budu ji brát všude, dokud nezemřu," řekl odhodlaně pro server Daily Mail Joe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám