Hlavní obsah

Svět skončí tuto sobotu, tvrdí americký kazatel

– New York

Americká sekta vedená jistým Haroldem Campingem (89) tvrdí, že tuto sobotu začne apokalyptická bouře, která zahubí všechny obyvatele Země kromě "pravých věřících". Camping prý datum vyčetl z Bible. Je přesvědčen, že 21. května přijde ohromné zemětřesení a 200 miliónů věřících bude vzato do nebe.

Foto: Profimedia.cz

Apokalypsa je blízko, tvrdí americký kazatel.

Článek

Ti, co nebudou vzati do nebe, se však nemají nač těšit. Po zemětřesení má následovat 153 dní "hrůzy a nepopsatelného chaosu" a pak bude Země zničena.

"Není možné, že by se to nestalo. Nemáme žádný plán B," tvrdí Camping.

Někteří věřící to berou opravdu vážně. Například Robert Fitzpatrick (60), který utratil své celoživotní úspory ve výši 139 000 dolarů (cca 2,4 miliónu Kč) za reklamní kampaň, v níž se snažil obyvatele New Yorku varovat před nadcházejícím koncem. Další věřící myslí spíš na sebe a snaží se zařídit praktické záležitosti.

Jak uvádí list Metro, webové stránky jako Aftertherapturepetcare.com nabízejí, že se těm, kdo budou vzati do nebe, postarají o domácí mazlíčky. Pochopitelně ne zadarmo.

Existuje však možnost, že se Camping, který vede nábožensky zaměřenou radiostanici Family Radio, mýlí. Jednou již - také "zcela jistě" - předpověděl, že svět skončí 6. září 1994. Po necelých 17 letech to teď zkouší podruhé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám