Hlavní obsah

Pes dostal pokutu za jízdu na skateboardu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brighton

Pes Bodhi proslul díky videu, na kterém se po Brightonu v Anglii prohání na skateboardu. Nyní však tato nevšední psí radost stála jeho majitele 80 liber (asi 2200 korun). Dvě ženy si totiž stěžovaly, že jim Bodhi podrazil nohy.

Článek

Bodhi je hvězdou YouTube a jeho schopnosti vyzdvihla i reality show Británie má talent. V Brightonu, kde své triky nejčastěji předvádí, je oblíbenou atrakcí. Jeho 51letý majitel Jonathan Fell se nechal slyšet, že Bodhiho nikdy jízdu na skateboardu neučil.

„Známe Bodhiho kousky dobře, jsou zábavné a všichni přítomní si to užívají. Když ale dojde ke zranění a my dostaneme hlášení, máme povinnost zasáhnout,“ vysvětluje udělenou pokutu mluvčí místního městského úřadu.

Jonathan Fell už dříve hrozbám ze strany městského úřadu čelil. Byl upozorňován, že si má svého lakelandského teriéra držet na vodítku. Nyní má 14 dní na zaplacení pokuty, jinak s ním bude zahájeno řízení s hrozícím finančním trestem ve výši až jednoho tisíce liber (asi 28 tisíc korun).

„Můj pes je vždy pod kontrolou. Miluje jízdu na skateboardu a není to žádný kriminálník,“ uvedl na obranu svého čtyřnohého miláčka Fell.

„Bodhi se stále může prohánět na skateboardu v místních parcích. Kde ovšem není volné pobíhání psů povoleno, tam ho musí majitel držet zkrátka,“ dodal pro server Metro mluvčí městského úřadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám