Hlavní obsah

Muži při nehodě prorazila hlavu tlustá kovová tyč, zázrakem přežil

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Andrew Linn, 28letý rodák z Las Vegas, jako zázrakem přežil nehodu, při které mu hlavu prorazila pět centimetrů silná trubka. Rentgenový snímek ukazuje, jak mu trubka vede skrz ústní dutinu, krk a dále ven. Od smrti ho zachránily pouhé milimetry.

Článek

Andrew Linn při cestě za půlnoční svačinkou 29. listopadu 2010 usnul za volantem a narazil do plotu z pletiva v jedné z ulic Las Vegas. Spojovací tyč plotu se při nárazu uvolnila, skrz naskrz prorazila Andrewovi hlavu a zastavila se až za zadním sklem auta.

Záchranáři přivolaní na místo nehody museli kovovou tyč rozřezat, aby mohli Andrewa vyprostit z auta. Podle všeho s nimi spolupracoval a do záchranky dokonce vyskočil sám. Vytáhl navíc i telefon a snažil se napsat zprávu. Nepochybně však byl v šoku.

„Pamatuji si, že jsem si šel po večeři lehnout a probudil se v nemocnici. Když jsem viděl obrázky, jak mi hlavou prochází kovová tyč, jsem rád, že si nic nepamatuji,“ řekl s úlevou Andrew.

Od smrti ho dělily milimetry

„Nikdy předtím jsem nic podobného neviděl. Kdyby ta trubka vnikla pouze o pár milimetrů vedle jakýmkoli směrem, Andrew by tu dnes s námi už nebyl,“ uvedl pro server Las Vegas Review-Journal jeho ošetřující lékař, doktor Jay Coats.

Na chirurgii museli provést tracheostomii. Poté trubku opatrně vytáhli, k jejich velkému překvapení však nebyla viditelně poškozena žádná krční žíla ani tepna. Obě totiž byly posunuty stranou a stlačeny. Přivolaní odborníci poté Andrewovi zpevnili zlomenou čelist, odstranili vylomené zuby ze zadní části krku, zacelili díru na patře a na závěr sešili potrhaný ret. Andrew strávil v nemocnici pouhé dva týdny.

„Jsem zkrátka dítě štěstěny, které se dostalo do péče výborných lékařů. Neudělal jsem nic zázračného, to oni. Jsem jen velmi vděčný, že jsem stále naživu a mohu být se svou rodinou,“ řekl Andrew, veterán války v Iráku, který se už v roce 2008 stal poškozeným účastníkem nehody způsobené opilým řidičem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám