Hlavní obsah

Chlapec jel dva dny v podvozku náklaďáku, aby našel svou matku

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Iquique

Desetiletý chlapec z Bolívie cestoval 1000 kilometrů ukrytý v podvozku nákladního vozu, aby se dostal za svou vězněnou matkou. Vybral si však špatný vůz a místo do bolivijského města Cochabamba se tak dostal do Chile, kde byl v úterý náhodně nalezen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Desetiletý chlapec jel 1000 kilometrů za svou matkou schovaný v podvozku kamiónuVideo: Reuters

 
Článek

Chlapec vyrazil ukrytý v podvozku nákladního auta z města Oruro na západě Bolívie a přes hory se dostal do města Iquique na severu Chile. Tam ho poblíž zaparkovaného vozu našla Margarita Valenciaová, která vše oznámila nic netušícímu řidiči a policii.

„Chystám se navázat kontakt s rodinou. Chtěla bych najít jeho matku, i kdybych měla jet do Bolívie,“ říká Valenciaová. Její dcera Marcela Gutierrezová uvedla pro agenturu Reuters, že se chlapec snažil dostat za svou matkou, která je uvězněna v bolivijském městě Cochabamba za drogové přečiny.

„Opustil bratrův dům, aby našel svou matku, vybral si však špatný náklaďák. Na přívěsu stál nápis Cochabamba, proto nastoupil, auto však mělo namířeno do Chile,“ vysvětluje Gutierrezová.

Policie prověřuje, zda chlapec neutekl z bratrova domu kvůli násilí.

Luis Roca z bolivijského konzulátu v Iquique uvedl, že byl chlapec dočasně svěřen do péče paní Valenciaové, dokud nebude případ řádně prošetřen. Místní média uvádí, že se jim s příbuznými podařilo navázat kontakt a ti odmítají, že by byl chlapec vystaven jakémukoli zneužívání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám