Hlavní obsah

Poník z Anglie umí hrát fotbal. Je lepší než Beckham, vtipkují lidé

Novinky, Markéta Kautznerová
Bolton

Je to snem každého fotbalového manažera. Je rychlý, zapálený, plný síly a navíc má čtyři nohy. Jmenuje se Jeffrey a je to poník. Jeho cesta ke slávě začala, až když našel nový domov. Bezcílné potulování kolem rušné silnice tak vystřídala fotbalová kariéra.

Článek

Tříletý poník Jeffrey byl nalezen asi před šesti měsíci, jak volně pobíhá v okolí města Bolton na severozápadě Anglie. Dostal se do zvířecího azylu jménem Bleakholt, k němuž náleží farma Edenfield o rozloze 55 akrů. Tam se záhy projevil Jeffreyho přirozený talent.

„Jeffrey byl od začátku v dobré kondici. Je to ovšem hřebeček, proto je poněkud nervózní. Mnoho našich kobyl je právě v říji a fakt, že jsou až desetkrát větší, ho nikterak nevzrušuje. Musíme ho tedy udržet odděleného, společnost mu dělá pouze starší kůň jménem Bracken,“ vysvětlil místnímu zpravodaji The Bolton News manažer Bleakholtu, Neil Martin.

Starší kůň však pozornost mladého poníka udržet nedokázal, proto přišel na řadu velký cvičící míč. Bracken o něj nejeví sebemenší zájem, v Jeffreym se však rozhořela přirozená fotbalová touha. Jeho nejoblíbenější zábavou se stalo kopání a drcání do míče kolem dokola farmy. Dokonce používá svůj přístřešek jako branku, do které se snaží míč dostat. Je lepší než Beckham, vtipkují lidé. Prý umí dávat góly jak levým, tak pravým kopytem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám