Hlavní obsah

Čtyřlístek je na známkách kompletní, Česká pošta vydala Bobíka

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká pošta ve středu vydala zbrusu novou známku. Je na ní kultovní postavička Bobík z dětského časopisu Čtyřlístek. Jeho velkou obdivovatelkou je i zpěvačka Lucie Bílá, která se Novinkám se svou „vášní“ svěřila.

Známky ČtyřlístekVideo: Novinky

 
Článek

Od středy počínaje si na všech pobočkách České pošty můžete koupit zbrusu novou poštovní známku s Bobíkem, jenž tak završil celou sérii „čtyřlístkových“ známek, kterou už minulý rok odstartovala poštovní známka s Fifinkou.

Od vydání Fifinky, která vyšla minulý rok v dubnu, se „čtyřlístkových“ známek prodalo už přes 8,3 miliónu kusů. Tyto známky se tak staly nejprodávanějšími československými a českými známkami od roku 1918.

Bez olizování a navždy platné

Tato série známek není oblíbená pouze pro svoji nápaditost, zavádí hned také tři novinky. Místo běžné finanční hodnoty mají známky v pravém horním rohu pouze velká tiskací písmena – A, E a Z. A pro domácí známky, E pro známky do Evropy a Z pro zámoří. Jejich výhodou je to, že nikdy nevyprší jejich platnost, a to ani ve chvíli, kdy se změní prodejní hodnoty známek. Můžete je prostě používat už navždy. Další inovací je to, že známky nevychází po jednom kuse, ale v notesu po desíti a jsou samolepící.

Foto: Novinky

Ve středu vyšla nová známka s postavou Bobíka z kultovního časopisu Čtyřlístek.

Autorem kreseb je Jaroslav Němeček, který kultovní dětský komiks vymyslel a kreslí ho už přes čtyřicet let. S Českou poštou začal spolupracovat v minulém roce. Jejich prvním společným projektem byla známka s Fifinkou.

Kuriozitou pro dychtivé sběratele se určitě stane první nalezená vada. Vyskytla se na známce s Bobíkem, která je v aršíku v prostředním sloupci nahoře. Když se totiž podíváte pozorněji, zjistíte, že Bobík na ní má „špinavé“ kalhoty.

Foto: Novinky

Bobík se špinavými kalhoty

Známek s Bobíkem se vydalo 1,5 miliónu kusů, tedy 150 000 známkových sešitků. Pro letošní rok Česká pošta plánuje vydat 25 nových emisí poštovních známek.

 Známky s Čtyřlístkem mají velkou fanynku - Lucii Bílou

Z nových známek má velkou radost i Lucie Bílá, je totiž velkou obdivovatelkou Čtyřlístku. A nejen to, dokonce jednotlivé výtisky i sbírá. V současné době už má téměř kompletní kolekci. Jak nám prozradila, chybí jí už jen posledních pár časopisů.: „Mám všechny díly až na pár z nich, od sedmičky do třináctky,“ řekla Novinkám Bílá během křtu své nové knihy „Můj fantastický rok“.

Na Čtyřlístku prý vždy obdivovala především Fifinku za to, jak si dokázala získat tři chlapy a se všemi najednou žít. Jak zpěvačka sama řekla, v současné době to má doma podobně. Kromě toho jí četba Čtyřlístku prý uklidňuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám