Hlavní obsah

Rumunští venkované tvrdí: William a Kate jedou na líbánky k nám

– Bukurešť

Domácí chléb, džemy a tradiční drůbeží polévku s domácími nudlemi chystají obyvatelé rumunské obce Viscri pro britského korunního prince Williama a jeho novomanželku Kate Middletonovou. Rumuni z Transylvánských hor jsou totiž přesvědčeni, že právě k nim britský pár pojede na líbánky. V obci vlastní původem saský statek totiž princ Charles.

Foto: Profimedia.cz

Pojedou William a Kate skutečně do Rumunska? Velká Británie tomu nevěří.

Článek

Tým jeho zaměstnanců přitom poslední dny zajišťuje bezpečnost rezidence pro pobyt Williama a Kate. Tomu, že budou novomanželé a budoucí anglický král a královna pobývat právě v oblasti, nasvědčuje i to, že jejich svatby se zúčastní Tibor Kalnoky, který Charlesovi nemovitost v Rumunsku spravuje.

„Připravujeme pro ně tradiční kuřecí polévku s domácími nudlemi a chléb. Budeme jim nabízet výrobky z našich domovů, mléko, vejce, džemy a naši pálenku Tuica. Je to vše velmi ekologické,“ tvrdí čtyřiasedmdesátiletá Sara Doortzová.

Domácí džemy pro princeznu

„My nabídneme princi Williamovi slaninu a klobásy. A pro princeznu máme domácí džemy,“ dodává Anisia Stanculescuová. Viscri je známá svým opevněným kostelem z počátku 12. století.

Víska má 400 obyvatel, z čehož 30 se hlásí k saské národnosti. Obec je známá dnes díky princi Charlesovi, který si v ní pořídil nemovitosti a propaguje tam turismus s principy využívaní trvale obnovitelných zdrojů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám