Hlavní obsah

Německá labuť se bezhlavě zamilovala do traktoru

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velen

Německo má asi ten nejneobvyklejší milostný pár v Evropě. Na Japonce, který se nechal oddat s polštářem, "milenci" asi nemají, avšak i tak jsou adepty na nejzvláštnější pár roku. Řeč je o osmileté labuti Schwani a jejím oblíbeném traktoru. Kdykoli traktor nastartuje, Schwani přispěchá, aby svého motorového přítele pozdravila.

Článek

"To, že by šlo pro labuť jen o nějaké krátkodobé poblouznění, však nepřipadá v úvahu. Modrý traktor si totiž předchází už dlouhé roky. Kdykoliv nastartuje, tak se k němu přitulí a nadšeně ho obchází. Kamkoliv vyjede, následuje ho," uvedl majitel hotelu Sportschloss Hermann-Josef Hericks.

Pokud labuť šofér někdy pustí dovnitř, tak je prý doslova v sedmém nebi. Ani biologové nedokážou pochopit, proč je labuť na traktor tak silně citově vázaná. Jediným rozumným vysvětlením je to, že byla jako malá v blízkém kontaktu s velmi hlučnými stroji a mohlo to na ní zanechat známky.

Jsou tomu už bezmála čtyři roky, kdy plnila titulky novin labuť Petra, která se zamilovala do šlapací lodičky ve tvaru labutě. A hle, milostná story se odehrála také v Německu. A zapátráme-li v paměti, tak Německo produkuje daleko více zvířecích příběhů.

Homosexuální tučňáci v Bremerhavenské zoologické zahradě, opuštěné lední medvídě Knut a jeho brzká smrt či nezapomenutelná chobotnice Paul, které by tipérské úspěchy záviděl každý sázkař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám