Hlavní obsah

Řidič najel do díry plné tuhnoucího betonu. Auto museli vysekávat

Novinky, Jakub Kynčl
Jü-hang

Číňan z města Jü-hang najel na silnici přímo do tuhnoucího betonu, když nedokázal včas před příkopem zaplněným "hladovým materiálem" zastavit. Část auta mu okamžitě do betonu klesla a pak už se museli činit záchranáři. Za nehodu však nejspíš nemohl, na silnici totiž z neznámých důvodů chyběla značka varující před zrádným místem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Řidič najel do tuhnoucího betonu. Auto museli vysekatVideo: Reuters

 
Článek

Řidič policií vedený jen jako pan Hong se k zaplněnému příkopu přiřítil jen několik momentů poté, co byla opravená trubka v zemi zalita čerstvým betonem.

Případ, který celá čínská provincie Če-ťiang nepamatuje, zaujal nejen čínská, ale i světová média. Hong tvrdil novinářům stále to samé. Jel domů v půl sedmé večer a ceduli upozorňující na práce na silnici vidět nemohl, protože na místě nebyla. Do stále měkkého betonu tak najel zcela nepřipravený.

Video, které Čína poskytla, ukazuje žluté vozidlo pokryté betonem. Ten pokrýval zhruba dvě třetiny předních kol a nárazník splýval se zemí.

Značku asi odvál vítr

"To auto jelo příliš rychle, a tak neměl řidič šanci na poslední chvíli svůj vůz před tím betonem zastavit," řekl policistům očitý svědek. Hang rychlost nepopírá, dodává však, že nezpomalil kvůli tomu, že ho k tomu žádná značka nenabádala. A vyšetřování mu dalo za pravdu. Značku, kterou prý dělníci na místo "určitě dávali", mohl prý vzít silný vítr a nebo ji mohl schovat neznámý vtipálek.

Přes veškerou snahu se Hangovi nepovedlo své auto vysvobodit a úspěšní byli až hasiči druhý den dopoledne. Stavební firma za nehodu přijala veškerou odpovědnost a škody na autě prý řidiči uhradí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám