Hlavní obsah

Thajka je s 212 centimetry nejvyšší teenagerkou světa a stále roste

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Devatenáctiletá Malee Duangdeeová je se svými 212 centimetry oficiálně nejvyšší teenagerkou světa. O centimetr tak překonala dosavadní rekordmanku Marvadene Andersonovou z USA. Jelikož dívka pochází z Thajska, rozdíl mezi výškou její a jejích spíše drobnějších krajanů je ještě markantnější. Podle odborníků ale Malee bude i nadále růst.

Foto: Profimedia.cz

Příbuzné Malee Duangdeeové jsou zhruba o čtyři hlavy menší.

Článek

Duangdeeová se lišila od svých vrstevníků již od útlého věku, rostla totiž mnohem rychleji než všichni ostatní. V devíti letech ji její matka jménem Ťi dovedla k lékaři, aby se ujistila, že je její dcera v pořádku. Vyšetření prokázalo, že má dívka nádor na mozku, který tlačí na nervy. Tento jev je důvodem hormonální nerovnováhy, která způsobuje, že nikdy nepřestane růst. Tento stav zpomalují jen injekce, které ročně vyjdou na více než 200 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Teenagerka se nevejde ani do telefonní budky.

Ve škole si dívka prožila peklo. Kvůli svým tělesným proporcím byla hodně šikanovaná. Na užaslé pohledy lidí si však už musela zvyknout. „Cítila jsem se jako blázen, spolužáci mě tyranizovali a nazývali mě různými hanlivými výrazy. Když jsem školu dokončila, už to bylo lepší. Zvykla jsem si na tenhle život, ale je to těžké,“ řekla Malee.

Foto: Profimedia.cz

Malee s nejmenším mužem světa, Nepálcem Khagendrou Thapa Magarem.

Foto: Profimedia.cz

Drobná thajská kadeřnice má vysoké podpatky, přesto si k ostříhání Malee musela vzít židli.

Nádor ale u dívky nezpůsobil jen nadměrný růst, ale také ztrátu zraku. „Užívání léků je součástí mého každodenního života. Postupně se mi zhoršoval zrak, je těžké se přes tohle přenést,“ pokračovala dívka, která na výšku 212 centimetrů váží nezanedbatelných 130 kilogramů.

Nejvyšší teenagerka světa, která je držitelkou Guinnessova rekordu, přiznala, že ještě nezažila ani lásku: „Nikdy jsem neměla přítele. Nemyslím si, že je manželství reálné pro někoho, jako jsem já. Jsem příliš jiná,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Maleein otec Mam Khosod měří svou dceru, která v devatenácti letech měří 212 centimetrů a nebýt zmírňujících injekcí, stále by rostla..

Před rokem Novinky informovaly o Američance Marvadene Andersonové původem z Jamaiky, která je díky své výšce 211 centimetrů velkou basketbalovou nadějí. Tehdy ještě byla nejvyšší teenagerkou ona. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám