Hlavní obsah

Londýnská radnice zakázala party proti královské svatbě

– Londýn

Radnice londýnské čtvrti Camden, vyhlášené oblasti oblíbené mezi umělci a liberálně smýšlejícími lidmi, nedovolí party na odpor svatby britského korunního prince Williama. Republikánská skupina s příznačným názvem Republic žádala radní, aby v pátek 29. dubna zavřeli část ulice a dovolili příznivcům oslavovat republiku a protestovat proti monarchii i Williamově svatbě.

Foto: Profimedia.cz

Camden Town

Článek

Party měla probíhat v ulici Earlham Street poblíž stanice metra Covent Garden. Akci Not The Royal Wedding Street Party pořádala skupina Republic dost blízko místům, kudy budou William a Kate projíždět.

„Přestože víme, že skupina Republic je velmi zodpovědným organizátorem, nebyli jsme si jisti, že mají dost silné spojení zrovna s touto oblastí. Během debat s veřejností jsme nabyli dojmu, že existují velmi oprávněné obavy, že akce vážně naruší pořádek a bude mít negativní vliv v oblasti. Mnoho místních podniků vystoupilo proti takové akci, která by byla v přímém rozporu s královskou svatbou a jejich obchodními zájmy,“ uvedl mluvčí Camdenu.

„Je to nechutný útok na práva republikánů, kteří chtěli být slyšet a chtěli se bavit při mírovém setkání. Camdenská radnice dovolí několika málo obyvatelům a podnikatelům vetovat akci v centru Londýna, kterou dotyční nepodporují. My si můžeme jen myslet, že je to politicky motivováno a v každém případě toto rozhodnutí napadneme,“ vzkázal mluvčí republikánů Graham Smith.

Reklama

Výběr článků

Načítám