Hlavní obsah

Fotograf sestříhal let ze San Franciska do Paříže do dvou minut

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že si nedokážete představit, jak je možné absolvovat let dlouhý bezmála devět tisíc kilometrů za dvě minuty? Můžete tak učinit přímo ze své sedačky a to díky fotografu Natemu Boltovi, který svůj let nafotil. Necvakal však jen tak zbůhdarma prstem, svůj fotoaparát připevnil k oknu a fotil automatickou spouští, která udělala během letu celkem 2459 fotek.

Článek

Je to rychlejší let, než mohly nabídnout slavné letouny Concorde. Let, který trvá běžně okolo 11 hodin, nyní můžete absolvovat za pouhé dvě minutky.

Nate Bolt fotoaparátem Canon 5D pořídil obrovské množství fotek, které dokumentují, jak by bylo krásné, kdyby se člověk mohl dostat z jednoho konce světa na druhý během pouhých jednotek minut. Některé fotografie pořízené z okénka Boeingu 747-400 společnosti Air France jsou více než povedené. Kouzelně působí snímky polární záře a kanadské tundry, které přístroj během letu vyfotil.

Bolt měl to štěstí, že seděl na trojsedačce sám, a tak mohl během samotného snímání v klidu spát na zbylých dvou místech. Není však všechno zlato, co se třpytí. Navzdory tomu, že byl palubní personál Air France vstřícný, během vzletu a přistání Bolt fotit z bezpečnostních důvodů nemohl. Obrázky ze samotného vzletu a přistání jsou tak pouze vyrenderované.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám