Hlavní obsah

Švédská královna se zranila při útěku před dotěrným fotografem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Švédská královna Silvia si v New Yorku poranila nohu a zápěstí při útěku před dotěrným fotografem pracujícím pro největší švédský bulvární list Aftonbladet. Neodbytný muž pronásledoval choť krále Carla XVI. Gustafa a jejich nejmladší dceru, 28letou princeznu Madeleine, při nákupech, oznámil ve středu podle agentury AP švédský královský dvůr. Incident se odehrál v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Švédská královna Silvia

Článek

Sedmašedesátiletá královna se vytratila vedlejším východem z módního obchodu na Madison Avenue na Manhattanu, protože paparazzi číhal u hlavního vchodu. Fotograf s obřím teleobjektivem však byl rodilé Němce i po jejím pokusu o útěk v patách.

Při úprku k čekajícímu automobilu královna "nešťastně upadla" a "poranila si nohu i zápěstí", uvedl panovnický dvůr.

"Hluboce lituji, že se to stalo," omluvil se šéfredaktor deníku Aftonbladet Jan Helin.

Královna podle listu zakopla o hromadu pytlů s odpadky. Panovnice má nyní vymknutý levý kotník, upřesnil v rozhovoru s agenturou DPA mluvčí královského paláce Bertil Ternert.

Média se do královské rodiny tvrdě opírají

Švédský královský dvůr v oficiálním prohlášení média obvinil, že Silvii a Madeleine v New Yorku "vtíravě a masivně" pronásledovala při honbě za fotografiemi a rozhovory. Švédská královská rodina je v poslední době vděčným objektem senzacechtivých bulvárních novinářů.

Čtyřiašedesátiletý král Carl XVI. Gustaf byl nedávno několik týdnů vláčen bulvárem kvůli údajným návštěvám nočních podniků a aférce s bývalou popovou zpěvačkou. Švédská televize kromě toho uvedla dokument o nacistických aktivitách královnina otce Walthera Sommerlatha.

Reklama

Výběr článků

Načítám