Hlavní obsah

Pes zahříval dvouletého ztraceného chlapce, zachránil ho před umrznutím

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elgin

O psech se říká, že jsou nejlepšími přáteli člověka. Ještě ani ne dvouletý Tyler Jacobson z města Elgin v Jižní Karolíně jednoho takového opravdu má. Je jím kříženec labradora, který dokázal chlapce během chladné noci zahřívat vlastním tělem, aby neumrzl. Stalo se tak poté, co se ztratil venku svým rodičům.

Článek

Dítě mělo na sobě pouze tričko a plenky a během mrazivé páteční noci by bez svého věrného psího přítele nepřežilo. „Abych vám řekl pravdu, ten pes ho udržel při životě,“ potvrdil v sobotu šerif Jim Matthews.

Pes však zároveň mohl bránit posádce vrtulníku s infračerveným sensorem, která po chlapci v noci pátrala, aby jej našla. Pátrací akce začala krátce poté, co v pátek kolem osmé hodiny večerní oznámila na policii chlapcova matka Marie Jacklyn Jacobsonová se svým partnerem Josem Gloriou, že se malý Tyler ztratil z jejich domu. Stalo se tak prý poté, co si dvojice odskočila od sledování televize z ložnice pro sklenku džusu.

Dítě bylo mírně podchlazené, ale v pořádku

Do hledání se zhruba 40 minut po nahlášení pustily tři desítky policistů a hasičů včetně záchranného vrtulníku. „Infračervené pátrací zařízení vrtulníku objevilo mnoho jelenů a dalších zvířat, ale žádného malého chlapce,“ uvedl Matthews.

Za celou noc se dítě nepodařilo najít, pátrání pokračovalo i v sobotu ráno, kdy se do pátrání zapojilo celkem asi 75 osob včetně dobrovolníků. Uplakaný Tyler byl nakonec nalezen asi 200 metrů od silnice a půl kilometru od svého bydliště. Pes u něj stále věrně ležel. Dítě bylo lehce podchlazené, ale jinak zcela v pořádku, což potvrdila i pozdější vyšetření v nemocnici, kam byl chlapec převezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám