Hlavní obsah

Stařenka v 92 letech uběhla maraton

Novinky, Dagmar Plecháčová
Honolulu

Čiperná stařenka Gladys Burrillová z amerického Oregonu má fyzičku lepší než mnohý dvacátník. Dokázala to poté, co se jí v 92 letech podařilo uběhnout maraton v havajském Honolulu. Získala tak dokonce i zápis do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší žena, která kdy zdolala dvaačtyřicet kilometrů dlouhou trasu.

Článek

Maraton v Honolulu se sice běžel již koncem roku 2010, ale veškeré formality Guinnessovy knihy, které potvrdily, že je Burrillová skutečně držitelkou rekordu, a předávání čestného uznání místní Sněmovny reprezentantů proběhly teprve nedávno.

Čas, ve kterém čiperná stařenka proběhla cílovou čárou, je devět hodin a 53 minut. Zřejmě nikoho ani nepřekvapí, že se houževnaté dámě přezdívá Gladiátor.

Návod na to, jak zůstat stále fit, má Američanka jednoduchý: „Prostě být často venku a tam chodit nebo běhat. Také je velice důležité myslet pozitivně. Je pak velký rozdíl, jak se cítíte a jak se na všechno díváte.“

Zajímavostí je, že Burrillová uběhla svůj první maraton v 86 letech a dokončila pět ze sedmi posledních honolulských maratonů.

Reklama

Výběr článků

Načítám