Hlavní obsah

Velký žralok skočil šokovaným rybářům do lodi

– Freeport

Tři američtí rybáři zažili ohromný šok, když jim v lodi náhle přistál 240 centimetrů dlouhý a 170 kilogramů vážící žralok mako. Jason Kresse (29) a dva další členové posádky se vydali na lov chňapalů červených do Mexického zálivu poblíž pobřeží Texasu. Když byli přibližně 75 kilometrů od břehu a čistili úlovek, zaslechli podezřelé zvuky.

Foto: Profimedia.cz

Podobný žralok druhu mako vyskočil na palubu menší rybářské lodi.

Článek

"Najednou jsme na pravoboku uslyšeli, jak něco dvakrát mohutně šplouchlo. Bylo to asi třicet metrů od nás, ale za chviličku už jsem ucítil, jak něco narazilo do zádi," vyprávěl o svém zážitku překvapený rybář.

Ukázalo se, že na lodi přistál žralok mako, který ucítil potravu a chtěl se k jejímu zdroji dostat tak usilovně, až vyskočil na zadní část paluby. Podle Sky News sebou tak házel, že se k němu rybáři nemohli dostat a vyhodit ho zpět do moře. Za pár hodin tedy zemřel, ale předtím ještě stačil poničit plavidlo.

Posádka neměla na lov žraloků žádné povolení, takže Jason Kresse po přistání kontaktoval úřady a situaci vysvětlil. Mike Cox z texaského Úřadu pro parky a volně žijící zvěř potvrdil, že nedošlo k porušení zákonů, protože žralok zemřel v důsledku nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám