Hlavní obsah

Policisté a hasiči honili uprchlého mývala. Vyučili se u Pata a Mata

Novinky, Jakub Kynčl

V Rusku jen zřídkakdy probíhá něco podle standardních evropských měřítek. Výjimkou nebyl ani odchyt mývala, který uprchl ze zoologické zahrady v Kaliningradu. Na odchytu se podílela tamější policie a hasiči. K jejich smůle byla část odchytu zachycena na video.

Článek

Mýval si to po útěku ze zoo poměrně rychle zamířil do nejvyšších větví blízkého stromu. Právě tento úkryt se však ukázal jako velmi kvalitní. Záchranáři se totiž ke zvířeti nemohli hodně dlouho dostat. Nápad zatřást stromem a chytit mývala do prostěradla se ukázal jako nedomyšlený, mýval se totiž držel stromu jako přilepený, což mu vzhledem k velikosti prostěradla možná zachránilo život.

Další postup se neukázal být o mnoho lepší. Jeden z hasičů se pokusil vyšplhat na strom. Avšak brzy se ukázalo, že ani za tuto myšlenku nedostanou záchranáři medaili. Větev, na které mýval seděl, nebyla dostatečně pevná, aby udržela dospělého muže.

Když se záchranářům konečně podařilo dostat větev s mývalem k zemi, tak se zvíře příliš nerozmýšlelo a úspěšně čelilo pokusu o svůj odchyt jednoduchým útěkem. Po několika komicky působících scénkách zvíře vyšplhalo na další strom, ze kterého klidně sledovalo stále více frustrované záchranáře.

Co se posléze zdálo jako úspěšný pokus o odchyt, skončilo pokousanými záchranáři a dalším útěkem mývala. Teprve až o několik momentů později se povedlo chytit rozdivočelé zvíře pomocí sítě. Podle ruských médií z dlouhého honu vyvázlo na rozdíl od záchranářů pouze se stresovým zážitkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám