Hlavní obsah

Svatba prince Williama a Kate Middletonové z Lega

Novinky, Jakub Kynčl

Britský Legoland spustí od 1. dubna atrakci, na kterou se již těší celá Velká Británie. Legoland sídlící nedaleko windsorského sídla totiž nabídne výjimečně detailní stavbu, která by měla pečlivě imitovat slavnostní moment, při kterém budou oddáni princ William a jeho přítelkyně Kate Middletonová.

Článek

Model svatby bude od dubna hlavním lákadlem britského Legolandu, který je jednou z nejnavštěvovanějších atrakcí země. A právě model vysoce očekávané společenské události zláká tisíce nadšenců k jeho návštěvě. Těšit se totiž mohou na výjimečně detailní zpracování. Z Lega totiž bude postaven celý Buckinghamský palác a publikum sledující slavnostní událost.

"Budeme otvírat tento víkend již po patnácté. A je to opravdu perfektní šance k tomu ukázat schopnosti našich fantastických modelářů. Sídlíme pouhé tři kilometry od Windsoru a s blížící se královskou svatbou začíná více a více lidí zajímat naše letošní speciální výstava," uvedla ředitelka Legolandu Sue Kempová.

Celý proces vytváření miniaturní repliky svatby je podle modelářky Pauly Laughtonové až neskutečně puntičkářský.

"Co se týče jednotlivých postav, každá se skládá zhruba z 30 kusů stavebnice, ale jelikož jsou hodně detailní, každá zabere zhruba dvě hodiny," dodala modelářka.

Reklama

Výběr článků

Načítám