Hlavní obsah

Řidič si za jízdy natáčel svého papouška balancujícího na stěrači

Novinky, Dagmar Plecháčová
Adelaide

Na internetu se tento týden objevilo další kontroverzní video, které ochránci zvířat vyhodnotili jako týrání. Neznámý řidič nechal během jízdy po dálnici poblíž australského Adelaide balancovat svého papouška na stěrači venku za předním sklem a postupně zrychloval až na 100 kilometrů v hodině. Papouška bojujícího se silným větrem přitom natáčel a zřejmě se domníval, že tímto videem pobaví širokou veřejnost.

Článek

Australská celostátní organizace zabývající se prevencí týrání zvířat RSPCA se proti nahrávce ostře postavila a její ředitel Greg Boland netajil své pohoršení: „Dotyčný člověk dostal papouška do situace, kde bylo velice pravděpodobné, že mu působil zbytečnou bolest a utrpení. To je vnímáno jako trestný čin krutosti na zvířatech a podle zákona jsou za něj poměrně vysoké tresty. Jsem zaskočen hloupostí toho člověka.“

Řidič s velkou pravděpodobností video také natáčel, a tak neohrožoval pouze život zvířete, ale také svůj a v případě nehody způsobené špatnou koncentrací na jízdu především i ostatních osob na dálnici.

„RSPCA nebude tolerovat hloupé činy, které vystavují zvířata nebezpečí a vyzývám každého, kdo má informace o podobném zacházení se zvířaty, aby nás kontaktoval," uvedla organizace.

Podobný názor sdílel i policejní mluvčí, který uvedl, že je velice pošetilé takové věci dělat na rušné dálnici. „Nechápu, kdo se svým mazlíčkem může takto nakládat,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám