Hlavní obsah

Bohdalová zklamala Hrušínského. Dorazila o 45 minut později

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Herečka a čerstvá držitelka ceny Thálie Jiřina Bohdalová má velké problémy s dochvilností. Přestože měla v pondělí bok po boku s bývalým předsedou vlády Janem Fischerem ve svém domovském divadle Na Jezerce křtít knížku Divadlo s rodokmenem, dorazila o 45 minut později.

Článek

„Jiřinka se trošku opozdí, a tak začneme křest bez ní,“ sdělil přítomným hostům ředitel divadla Jan Hrušínský, z jehož výrazu v obličeji bylo čitelné, že tento trapas Jiřině nezapomene.

Ta dorazila až dlouho po skončení ceremoniálu, a jako by se nechumelilo, ujala se hned slova.

„Jsem ráda, že jsem tady a že je tu herecká generace Hrušínských. Cítím se Na Jezerce jako doma, a co bych jako herečka v mém věku měla chtít,“ snažila se lichotit svému zaměstnavateli Bohdalová.

Není totiž žádným tajemstvím, že právě Jan Hrušínský ji po vyhazovu z Vinohradského divadla vzal pod svá křídla.

To bývalý premiér Jan Fischer, který zastupoval diváckou obec Divadla Na Jezerce, dorazil včas. A to i přestože měl nejdelší cestu. Přicestoval totiž až z Londýna, kde v současnosti žije a pracuje.

„Aklimatizoval jsem se hned. Londýn je velice kosmopolitní a svobodomyslné město. Jediné, co mi v Londýně chybí, kromě divadla, jako je Jezerka, jsou bílé české mraky. V Londýně, když je zataženo, tak je šedo a já se vždycky těším, aby pršelo,“ svěřil se Novinkám Fischer, který prozradil, kdy opět přicestuje do Čech.

„Určitě se pokusím přiletět na premiéru Shakespearova Othella. Pokud ale nestihnu premiéru, určitě co nejdřív po premiéře,“ dodal bývalý premiér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám