Hlavní obsah

Američan dokáže stát a chodit patami dopředu

Novinky, Dagmar Plecháčová
Monroe

Guinnessova kniha rekordů je plná neuvěřitelných výkonů a jedním z nich je bezesporu také umění Mosese Lanhama Jr. známého jako „Mr. Elastic“. Má jedinečnou schopnost otáčet chodidla za sebe a stát i chodit špičkami dozadu, a proto se nyní chystá do Říma, kde jej budou čekat úředníci z Guinnessovy knihy rekordů. Ti budou měřit, jak dalece je Lanham schopný své nohy vykroutit a poté by se měl stát držitelem dvou nových Guinnessových zápisů.

Článek

Devětačtyřicetiletý daňový účetní a divadelní uvaděč z Monroe v Michiganu jako první rekord předvede své otočení nohou do úhlu 240 stupňů. Jako druhá se bude hodnotit rychlost chůze na 20 metrů pozadu s otočenými končetinami. Lanham se pokusí pokořit hranici 30 sekund.

Každopádně oba záznamy budou v Guinnessově knize poprvé a bude pouze záležet, zda Američana někdo v jeho „disciplínách“ porazí.

Přestože se zdá, že Lanham snad ani nemá kosti a klouby, sám všechny vehementně přesvědčuje, že jej u toho nic nebolí a ani tuto schopnost nijak necvičí. „Častokrát, když si sednu, dám si nohy do všemožně zkroucených poloh a je to pro mě pohodlnější,“ řekl téměř padesátník Lanham.

I jeho sedmnáctiletý syn Tray dokáže podobně otočit nohy, ale tato poloha mu prý není zdaleka tak přirozená jako otci, a tak se jeho rekord prý nebude snažit překonat.

Reklama

Výběr článků

Načítám