Hlavní obsah

Nekrolog Elizabeth Taylorové psal muž, který je již šest let po smrti

Novinky, Dagmar Plecháčová
New York

Přestože se to může zdát poněkud ponuré, nekrolog Elizabeth Taylorové měl významný americký deník The New York Times napsaný už v roce 2005. Jeho autorem byl dnes již rovněž zesnulý divadelní kritik Mel Gussow. Hereččin nekrolog byl tak použit po šesti letech od svého vzniku a doplněný pouze o poslední zásadní informace ze života nejslavnější filmové představitelky královny Kleopatry.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová

Článek

Mel Gussow zemřel ve stejném roce, kdy sepsal nekrolog Taylorové. Po boji s rakovinou nad ním v roce 2005 zákeřná nemoc zvítězila. Gussow se na tuto činnost pro zmiňovaný deník specializoval, na svém kontě měl více než čtyři tisíce nekrologů významných osobností. Hereččin strukturovaný popis osobního života i kariérních úspěchů z velké části vytvořený Gussowem doplnil a dokončil Peter Keepnews.

Psaní detailních profilů veřejně známých osobností před jejich smrtí, avšak již s použitím minulého času, se v deníku The New York Times používá běžně, což potvrdila i členka jejich redakce Veronika Bednářová v jednom ze svých článků.

Newyorský deník má speciální oddělení, kde se střádají nekrology herců, zpěváků, sportovců, politiků a dalších. Postupně jsou doplňovány o nové informace a čekají, až přijde jejich čas. Nakonec se pouze připojí odstavec o posledních událostech ze života dotyčného a jeho úmrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám