Hlavní obsah

Dětský gang včetně prvňáčků terorizuje část britského města

Novinky, Dagmar Plecháčová
Leeds

S kriminalitou a výtržnictvím se společnost setkává u stále mladších lidí, ale aby si vlastní gang vytvořily děti a někteří jeho členové byli žáci prvních tříd, to už je opravdu silný kalibr. Právě taková skupina dětí v poslední době terorizuje místní část Scott Hall v Leedsu na severu Anglie. Lidé se večer bojí sami vycházet ven a do oblasti dokonce v době, kdy agresivní děti nejsou ve škole, přestali chodit i pošťáci.

Foto: Profimedia.cz

V gangu dětí terorizujících oblast anglického Leedsu jsou i velice malé děti. Ilustrační foto

Článek

Důvodem byly opakované útoky na pošťáky i pošťačky. Děti na ně pokřikovaly a házely po nich láhve a kameny. Pošta proto musela omezit donášku zásilek jen na všední dny v době, kdy jsou děti ve škole. O sobotách a prázdninách tak mají lidé smůlu.

„Dostalo se to do fáze, kdy lidé nemohou dávat ven popelnice, jelikož je děti převracejí a ničí. Házejí po sobě kameny a venku často zůstávají do deseti hodin večer. Některé jsou přitom velmi malé, je jim kolem šesti nebo sedmi let,“ řekl pětapadesátiletý Tony Watson ze Scott Hall.

Děti pošlou ven a doma se opíjejí, tvrdí obyvatelka

„Je to válečná zóna, viděla jsem zde i hodně vystrašeného listonoše. I když jsou některé děti opravdu malé, je jich většinou velký počet, a právě to je dělá silnější. Musí být velice stresující jít kolem nich sám. Pošťáci nevědí, jestli je ta parta nepřepadne. Mohou si dělat, co chtějí. Jejich rodiče je jen vystrčí ven, pak sedí doma, opíjejí se a fetují,“ řekla další místní obyvatelka, která si nepřála být jmenována.

Vzhledem k několika nastalým incidentům se pošta rozhodla spolupracovat s policií, která přislíbila, že místo bude kontrolovat více hlídek a problematickou oblast se budou snažit opět udělat bezpečnější nejen pro listonoše, ale také pro její obyvatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám