Hlavní obsah

Majitel nočního klubu tancoval přes pět dní v kuse, pokořil rekord

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Worthing

Bujarý noční život plný tance, na který je Steve Stevens zvyklý, jelikož je sám majitelem nočního klubu, se mu po letech vytrvalého tréninku vyplatil. V neděli se stal držitelem nového světového rekordu, když vydržel tancovat neuvěřitelných 131 hodin.

Článek

Pětatřicetiletý Steve pokořil rekord ve svém vlastním klubu Angelik v anglickém Worthingu. Tancovat začal minulý týden v úterý a skončil v neděli. Po svém obdivuhodném výkonu však přiznal, že jej postupně během tance začalo pobolívat koleno. Nakonec však překonal starý rekord ještě o osm hodin.

Podle pravidel stanovených úředníky Guinnessovy knihy rekordů měl Stevens každou hodinu povolen pětiminutový odpočinek. Vytrvalost má ale rekordman v krvi, dříve se účastnil například náročného triatlonu Ironman.

Energii pak v krátkých pauzách Stevens čerpal z koktejlů s dostatkem bílkovin, ovoce, kaše, brambor ve slupce, hranolek nebo lasagní, ale není divu, že drobnému úbytku na váze se nevyhnul. Během pětidenního tanečního maratónu shodil dvě kila. Úctyhodné přitom bylo, že ani po pěti dnech non-stop pohybu nevypadal Stevens nikterak zvlášť unaveně.

Reklama

Výběr článků

Načítám