Hlavní obsah

Nejkrásnější čeští chrti chodí po červených kobercích

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Greyhound White Elbony, nejkrásnější český chrt, je opravdovou hvězdou. Na předávání cen Zlatý chrt přijel limuzínou označenou svým jménem a byl přivítán na červeném koberci stejně jako hvězdy v Hollywoodu.

Článek

„Přirovnal bych to k předávání  Oskarů. Celebrity přijíždějí v černých limuzínách a vstupují na červený koberec, taktéž i naše chrtí celebrity přijíždějí na své předávání chrtích „Oscarů“ v Praze v černé limuzíně s doprovodem a vstupují na červený koberec," řekl prezident České greyhound dostihové federace a majitel vítězného psa Zdeněk Grondol.

Limuzína  je vždy opatřena jménem a nejvyšším dosaženým titulem vítězného greyhounda.

White Elbony, pes australsko-irského původu, svůj titul Zlatý chrt za danou závodní kategorii získal již třetím rokem. Je zařazen do síně slávy závodních greyhoundů, kteří získali nejvyšší stupeň – Velmistr.

"White Elbony je chrt, který se stále směje“, říká jeho majitel. „Zatímco mnozí závodní greyhoundi mají při běhu výraz odpovídající výkonu, „Wajtík“ mívá vysmátý výraz i v závodu na dráze“, dodává.

Během slavnostního odpoledne v restauraci Kobe byli prezentováni i nejkrásnější závodní greyhoundi, které ocenila umělecká porota. Ocenění předávaly celebrity v čele s Míšou Ochotskou, Anetou Vignerovou, Jitkou Válkovou, Pavlem Šporclem, Bárou Kodetovou nebo Janem Přeučilem.

Aneta Vignerová na otázku, co mají společného modelky a chrti odpověděla: „Myslím si, že je to rychlost, která úspěšným chrtům ani modelkám nesmí chybět a také některé modelky mohou být svoji štíhlou postavou přirovnávány k chrtům," dodala Miss ČR 2009.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám