Hlavní obsah

Policisté chtěli po nejmenším muži světa, aby používal autosedačku

Novinky, Dagmar Plecháčová
Melbourne

Nejmenší muž světa, Nepálec Khágendra Thapa Magar, se dostal do křížku s australskými zákony, když se jej místní policisté začali vyptávat, jak je možné, že nepoužil při jízdě v automobilu dětskou autosedačku. Magar jel jako spolujezdec spolu se svým řidičem, informoval britský deník Metro.

Foto: Profimedia.cz

Khágendra Thapa Magar

Článek

Při výšce pouhých 67 centimetrů a váze necelých pěti kilogramů má devatenáctiletý Khágendra velikost zhruba půlročního dítěte.

Policisté v Austrálii zastavili jeho řidiče kvůli namátkové dechové zkoušce na alkohol, a když uviděli ve vozidle na místě spolujezdce sedět tak drobného človíčka na velké sedačce, dožadovali se vysvětlení. Když od řidiče dostali k nahlédnutí Magarův pas, nechali dvojici pokračovat v cestě.

Khágendra Thapa Magar je oficiálně nejmenším mužem světaVideo: ČTK

Nepálec je oficiálním držitelem titulu nejmenší muž na světě a figuruje také v Guinnessově knize rekordů. Jeho malá výška je způsobena onemocněním zvaným nanismus, tedy trpasličím vzrůstem. Teenager však urputně tvrdí, že by nechtěl být vyšší.

„Jsem rád za to, jaký jsem. Moje rodina mě takhle miluje a to je důležitější než cokoli jiného. Sám sebe vidím jako jedinečnou individualitu,“ řekl Khagendra.

Reklama

Výběr článků

Načítám