Hlavní obsah

Lucie Bílá se vrátila k šicímu stroji

Novinky, Karen Mchitarjan, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třináctinásobná Slavice Lucie Bílá, která se před startem kariéry zpěvačky vyučila švadlenou, znovu zasedla k šicímu stroji, aby vyrobila medvídka pro charitativní účely. Pomůže tak těžce nemocné čtyřleté holčičce Karolínce Hájkové. Lucie navíc po letech míří do Lucerny. Velký koncert za doprovodu skupiny Petra Maláska si nadělila ke svým 45. narozeninám. Dárky ovšem nebude přijímat, ale podle svých slov rozdávat.

Foto: ČTK

Lucie Bílá

Článek

A nebude jich málo. Jedním z nich bude i zbrusu nové album Duety na Bílo.

„Do Lucerny se hodně těším. Koncerty tam mají vždy úžasnou atmosféru a křest nového alba, ze kterého mám velkou radost, je potěšením navíc,“ svěřila se Novinkám Bílá.

Duety na Bílo jsou výběrem toho nejlepšího z pořadu, který měla Lucie v televizi Nova. Zazpívala si například s Karlem Gottem, Martou Kubišovou, Pavolem Haberou nebo Petrem Jandou.

Bílá ale není troškař. Svým fanouškům nenadělí jen nové album, chystá i další překvapení.

„Pro diváky v Lucerně chystáme ještě další dárečky. Zatím je teprve připravujeme, a dokud nebudou hotové, nechám si je jako překvapení, abych to nezakřikla,“ dodává tajemně Lucie, která letos zažívá velmi rušný a především úspěšný začátek roku. Objíždí česká a moravská města s komorními koncerty pouze v doprovodu klavíru. Natočila nový videoklip a získala hned dvě ceny Akademie populární hudby. Stala se zpěvačkou roku i dvacetiletí.

Ušila medvídka pro charitu

Kromě toho se Bílá zapojila do charitativní akce Zapojme svaly pro čtyřletou Karolínku, jež se koná formou zumba maratonu v úterý 22. března od 16 hodin v Národním domě na Náměstí Míru. Zpěvačka má sice v té době povinnosti, ale posílá do přidružené aukce na Odklepnuto.cz vlastnoručně ušitého medvídka. Výtěžek sbírky bude věnován na péči o čtyřletou Karolínku Hájkovou, která má po herpetické encefalitidě nezvratně poškozený mozek a neovládá své tělo, navíc trpí epileptickými záchvaty.

"Vyšívání je pro mě relaxací," krčí skromně rameny Lucie, která jednoho medvídka ušila i pro samotnou Karolínku. Zumba maraton, jenž pořádá choreograf a tanečník Petr Kříž a jehož se mohou zúčastnit všichni zájemci o tento tanec, na rozdíl od zaneprázdněné Bílé navštíví jiné populární tváře. Účast přislíbili například Václav Noid Bárta, Eliška Bučková, Sámer Issa, Veronika Nová, Radka Pavlovčinová, Eva Decastelo a další známé osobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám