Hlavní obsah

Mladá psycholožka používá novou metodu terapie, před klienty se svléká do naha

– New York
Novinky, Dagmar Plecháčová

Čtyřiadvacetiletá psycholožka Sarah Whiteová z New Yorku nemá o klienty, zejména muže, nouzi. Používá totiž netradiční metodu - při sezeních s pacienty se svléká do naha. Podle ní tak dává lidem najevo, že nic neskrývá a oni pak snáze ventilují svoje problémy.

Článek

Ačkoli je Whiteová stále ještě studentkou psychologie, dveře se u ní netrhnou stejně jako u těch nejlepších v jejím oboru. Stojí za tím neotřelý nápad a v tomto případě také absence studu.

Američanka Sarah si na takzvané „nahé terapii“ totiž postavila kariéru a pacienti její webové stránky sarahwhitelive.com, na nichž si lze objednat schůzku, využívají poměrně hojně.

Sezení u ní vypadá následovně: pacient dorazí do ordinace, kde si může pohovět na pohodlné kožené sedačce a klidně vleže může začít promlouvat k terapeutce o tom, co jej tíží. Ta mu pozorně naslouchá a mezitím se svléká, odhalená se mu pak snaží poradit a nastínit její přístup k jeho problémům.

Další možností je vykonat terapii prostřednictvím webové kamery a komunikace po chatu, pokud jsou pacienti z větší dálky a nebo nemají odvahu dostavit se osobně. Tato služba vyjde na 150 dolarů (2600 korun) za hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám