Hlavní obsah

Brit vsadil dvě libry na koně, vyhrál v přepočtu 42 miliónů korun

– Londýn

Šedesátiletý Steve Whiteley si prý může dovolit návštěvu koňských dostihů jen dvakrát do roka. Využil možnosti dopravit se zdarma autobusem na dostihy v Exeteru a ke vstupu mu posloužil propagační kupón. Pak vsadil dvě libry (56 korun) a z dostihů odešel jako multimilionář. Ze jeho dvou liber mu totiž koně dokázali vyhrát 1,5 miliónu liber (více než 42 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Správný tip na vítězné koně v dostizích udělal z nemajetného Brita multimilionáře. Ilustrační foto

Článek

Dvě libry totiž Steve vsadil na Tote Jackpot, kdy musí sázející odhadnout všechny vítěze v šesti dostizích. A Steve je všechny uhodl. Vítězní koně pak byli v kurzu Semi Colon 2 : 1, Black Phantom 12 : 1, Ammunition 16 : 1, Mr Bennett 16 : 1, Lundy Sky 5 : 1 a Lupita 12 : 1. A konečně kurz k uhodnutí všech šesti vítězů byl v poměru 368 639 : 1.

„Nejúžasnější zprávou bylo, když mi kamarád řekl po čtvrtém závodě, že v celé zemi zůstalo na jackpot jen sedm lidí. A před posledním dostihem mi řekl, že už zbývá jediný. Nemohl jsem tomu věřit. Nedíval jsem se, třásl jsem se jako list. Nejsem žádný expert na dostihy. Jdu na ně tak jednou či dvakrát do roka,“ svěřil Whiteley britským médiím po předání jackpotu.

Stevovou nejvyšší výhrou dosud bylo 300 liber – asi 8 500 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám