Hlavní obsah

Nejemotivnější filmové scény všech dob

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

Zajímavý výsledek přinesl průzkum webových serverů Filmclub a LoveFilm mezi britskými filmovými fanoušky na téma nejemotivnější filmová scéna všech dob. Na pomyslný vrchol se totiž na prvních čtyřech příčkách umístily tři dojemné úryvky ze snímků určených pro děti. První místo přitom jednoznačně obsadilo loučení E.T. Mimozemšťana, který ze Země odlétá zpátky domů.

Článek

Právě pro emotivní závěr filmu z roku 1982 o mimozemšťanovi s velkýma očima a dlouhým krkem od Stevena Spielberga hlasovalo celých 30 procent všech, co se průzkumu zúčastnili.

Druhou příčku si se 16 procenty vybojoval další film s dětskou tematikou - Toy Story 3: Příběh hraček. Tento snímek je zároveň také jediným, který byl natočený v současném tisíciletí, konkrétně v roce 2010. Diváci zde ocenili scénu, kde se hračky stojící nad ohnivou propastí drží za ruce a čekají na svůj osud.

Na třetí místo diváci vynesli svými 15 procenty hlasů scénu z filmu Rocky, ve které boxer Rocky Balboa sice prohraje závěrečný zápas, ale získá si srdce nejen diváků v publiku, ale také své milované Adriany.

Čtvrté místo pak obsadil další dětský film, a to animovaný Bambi (1942) z dílny Walta Disneyho. Dojemná je zde především scéna, kdy se malý koloušek Bambi dozví o osudu své matky.

Dospělí tak překvapivě dostali na vrchol hned tři filmy, které jsou svou tematikou zaměřené převážně na děti.

Nejdojemnější filmové scény všech dob:
1.E.T. Mimozemšťan (1982)
2.Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
3.Rocky (1976)
4.Bambi (1942)
5.Butch Cassidy s Sundance Kid (1976)
6.Čaroděj ze země Oz (1939)
7.Křižník Potěmkin (1925)
8.Pan Smith přichází (1939)
9.Network (1976)
10.Zázrak v Miláně (1951)

Reklama

Výběr článků

Načítám