Hlavní obsah

V německém rádiu se soutěží o zaplacení vlastního pohřbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá rozhlasová stanice Radio Galaxy se rozhodla využít ke svému zviditelnění smrt. Vyhlásila soutěž, jejíž vítěz může získat šek na úhradu nákladů spojených s vlastním pohřbem. Jenže ačkoli u posluchačů má soutěž poměrně velký úspěch, nelíbí se cechu německých pohřebních služeb, který chce rádio žalovat.

Foto: Profimedia.cz

Do soutěže o šek na vlastní pohřeb se v Německu přihlásilo již 600 posluchačů rádia. Ilustrační foto

Článek

Zatím se stanici sídlící v Aschaffenburgu přihlásilo do soutěže 600 zájemců, kteří splnili podmínku účasti – poslali do studia epitaf, který by rádi měli na náhrobním kameni.

„Chtěli jsme upozornit mladé lidi na toto těžké téma. Vyzvali jsme proto posluchače, aby nám poslali své vlastní epitafy. Pokud pošle někdo cizí citát, je to v pořádku, ale není to dost kreativní,“ uvedl moderátor Jens Pflueger, který soutěž hájí jako formu bourání společenského tabu týkajícího se umírání.

Vítěz soutěže má získat šek v hodnotě tří tisíc eur, asi 73 tisíc korun, které jsou k pokrytí nákladů pohřbu v Německu potřeba.

„Takové aktivity jsou nejen neuctivé a nechutné, ale jsou také amorální a jsou v rozporu se zákonem o férové soutěži,“ míní mluvčí Asociace německých pohřebních služeb.

Reklama

Výběr článků

Načítám