Hlavní obsah

Dívka si nechala sekat kloub na noze, jen aby se vešla do značkových lodiček

Novinky, Dagmar Plecháčová
Londýn

Touha po nošení drahých značkových bot by se u některých žen dala považovat za fetišismus. Podobnou potřebu obouvat luxusní lodičky od návrháře malajského původu Jimmyho Choo, který se specializuje na ručně vyráběnou dámskou obuv, projevila ve svých devatenácti letech i Angličanka Hannah Baileyová. Dívka však měla vystouplý kloub pod palcem a nemohla se do bot vejít, a tak neváhala „ušít boudu na lékaře“.

Článek

Nyní již třiadvacetiletá Baileyová si začala stěžovat na mučivé bolesti nohou kvůli kloubu jen proto, aby jí byl na klinice uhrazen bolestivý chirurgický zákrok v přepočtu za 140 tisíc. Důvodem přitom nebyly žádné komplikace ani bolesti, nýbrž pouhá potřeba vtěsnat své nožky do úzkých moderních lodiček na podpatku. Mladá žena se k tomu před pár dny po letech přiznala, informovat britský server Daily Mail.

„Věděla jsem, že jedinou možností je předstírat, že moje nohy jsou na tom opravdu špatně. Musela jsem to s tou bolestí přehánět,“ neskrývala s odstupem času Baileyová, která si sice od daňových poplatníků nechala zaplatit nákladnou operaci, ale za nejrůznější luxusní boty včetně několika párů od Jimmyho Choo stačila utratit už neuvěřitelnou sumu čtvrt miliónu korun.

Dívka chce i operaci druhé nohy

Angličanka byla z tvaru svých nohou frustrovaná již od svých třinácti let. Vyžívala se přitom v nošení bot na podpatku, což jí určitou bolest opravdu způsobovalo. Když jednoho dne brouzdala na internetu, objevila, že veřejně financovaná Národní zdravotní služba (NHS) umožňuje bezplatné chirurgické upravení kloubu na noze v případě nesnesitelných bolestí.

V tu chvíli se v hlavě tehdy ještě teenagerky Hannah zrodil plán, který později na lékaře opravdu zafungoval. Ti dívce bolestivou operaci provedli pouze na pravé noze, v několika příštích letech se Hannah i přes přetrvávající bolesti a otoky na operované noze chystá na stejný zákrok i na druhé končetině.

Reklama

Výběr článků

Načítám