Hlavní obsah

Ladislav Špaček: Problém s nevěrou jsem nikdy neměl. Ani u Berlusconiho

Novinky, David Zápal
Praha

Někdejší mluvčí exprezidenta Václava Havla Ladislav Špaček (61), kterému se kvůli jeho televizním kursům slušného chování říká pan Etiketa, přiznal, že kromě své manželky nikdy nepoznal jinou ženu. "Seznámili jsme se v patnácti na gymplu, za sedm let se brali. A nikdy jsem neměl problém s nevěrou," řekl. Zavzpomínal i na mejdan u italského premiéra Silvia Berlusconiho.

Článek

"Člověk, nepozná-li jinou ženu, může být plně oddán svému jedinému a posvátnému vztahu. Je to nádhera. Takové štěstí by mělo potkávat více mužů," prozradil Špaček v pořadu Bičování celebrit serveru Prochlapa.

S bývalým prezidentem navštívil i pověstnou vilu italského premiéra Berlusconiho, ve které mělo docházet k nejrůznějším milostným hrátkám. "Hrál a zpíval nám své písně. Byl to krásný večer. Dokáži si živě představit, jak vypadají ty jeho pověstné mejdany," směje se pan Etiketa. Naznačil, že leccos ví i o pověstné diskotéce ve vile, kterou znají jen ti nejzasvěcenější. Ani tam ale prý neporušil manželský slib.

Během kariéry na Pražském hradě poznal Špaček spoustu korunovaných hlav, prezidentů i diktátorů. Pro Berlusconiho má asi nejvíc pochvalných slov.

Srdečný Berlusconi

"Berlusconi je bezvadný parťák. Je to chlápek, který je velmi srdečný a kontaktní. Když vás potká, líbá vás na obě tváře. Je velmi přátelský. Jestli je pravda, co se o něm povídá, o tom se mohu jen dohadovat, ale vypadá na to," naráží na pověstné milostné avantýry italského ministerského předsedy.

I když Špaček ostatní učí, jak se vyvarovat prohřešků proti etiketě, sám se jim někdy nevyhne. "Komu se má něco stát, když ne mně? Jsem první na řadě. Jednou jsem rukou zavadil v nejdražší pražské restauraci o skleničku s džusem a zlil jsem se jako zvíře. I mistr tesař se utne. Zrovna já, který všem říká, jak správně držet skleničku, aby se nic nestalo, se takhle znemožním," kroutil nad sebou hlavou Ladislav Špaček, který se pak od moderátorů nechal symbolicky zbičovat, aby jim s nadsázkou ukázal, jak se správně a předpisově sténá.

Reklama

Související články

Ladislav Špaček omládl

Téměř k nepoznání se po odchodu z Hradu proměnil bývalý tiskový mluvčí exprezidenta Václava Havla Ladislav Špaček. Z jeho tváře zmizela bradka s knírem i jeho...

Podívaná na chalupě u Ladislava Špačka

Na chalupu nás Ladislav Špaček pozval s rytířským úsměvem a přidal i kouzelný popis cesty. Mimo jiné potvrzující hostitelovu znalost historie, ale i učitelský...

Výběr článků

Načítám