Hlavní obsah

Vojtěch Dyk je ikonou homosexuálů, gay časopis ho přirovnal k Marilyn Monroe

– Praha
Novinky, David Zápal

Pohledný a talentovaný herec a zpěvák Vojtěch Dyk (25) je sexsymbolem českých homosexuálů. Zjevně mu to nevadí, nechal se totiž nafotografovat na obálku českého gay magazínu, která je stylizovaná do podoby slavného díla Andyho Warhola s Marilyn Monroe. "Stejně jako byla Marilyn idolem mužů v šedesátých letech, stejně tak je Vojta idolem českých mužů v roce 2011," konstatuje autor nápadu Jakub Starý.

Článek

"Vojta byl velmi ochotný se na titulku aktuálního čísla vyfotit a z jeho nadšení bylo cítit, že tímto krokem chce vyjádřit své sympatie směrem k homosexuálům a rád by naší menšině vyjádřil podporu," uvedl šéfredaktor časopisu Starý.

"V rámci rozhovoru jsme na toto téma také narazili a Vojta sám uvedl, že má mezi homosexuály spoustu přátel, proto neviděl důvod, proč by se na titulku LUI neměl nechat vyfotit. Ostatně, dle jeho slov, i singl Globální oteplování je jakýmsi pokusem homosexuály podpořit," dodal Jakub Starý.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vojtěch Dyk

Design fotografie je ve stylu známého amerického umělce Andyho Warhola, který byl vůdčí osobností uměleckého směru pop art v šedesátých letech dvacátého století. V pop artu se často používaly pastelové, výrazné a syté barvy, stylizované fotografie a fonty písma.

LUI magazine, jehož obálku populární zpěvák a herec zdobí, před rokem nechtěně změnil rozložení politických sil v zemi. V rozhovoru pro něj totiž bývalý předseda ODS Mirek Topolánek uvedl kontroverzní výroky na adresu církví, židů a gayů. Ty ho nakonec stály politickou kariéru. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám