Hlavní obsah

Malý chlapec nezlomně tvrdí, že při vážné operaci navštívil nebe

– Colorado
Novinky, Jakub Kynčl

Zní to jako pohádkový příběh, který si vysnil malý chlapec. Ale slova malého Američana Coltona Burpa stojí přinejmenším za vyslechnutí. Jeho příběh zní tak realisticky, že by měla s jeho vytvořením problém i ta nejnápaditější dětská mysl. O zajímavém případu informoval televizní kanál NewsChannel 3.

Článek

Rodina ze státu Nebrasca se před osmi lety vydala na výlet do Colorada. Tehdy tříletý Colton si stěžoval na bolesti břicha. Diagnóza doktora byla jasná - chřipka. Když se rodina vrátila zpět do Nebrasky, navštívila chlapcova obvodního doktora, protože se jeho stav nelepšil. Ba naopak, zhoršoval se.

Netrvalo dlouho a ukázalo se, že první diagnóza chlapce byla mylná. Prasklé slepé střevo bylo totiž tím pravým důvodem jeho zdravotních obtíží. Chlapec musel okamžitě na složitou operaci, během níž se jeho rodiče Todd a Sonya modlili. Měli už za to, že chybou lékařů přišli o svého chlapečka. Ten však operaci zvládl. Co ovšem začalo po samotné operaci, to udivilo nejen rodiče malého Coltona, ale i lékaře.

Povídal si s mrtvými příbuznými 

"Syn začal povídat o tom, jak byl v nebi a zpívali mu andílci. To by nebylo nic výjimečného. Poté mi ale řekl, že v nebi viděl hodně věcí a potkal hodně lidí, včetně Popa, svého prapradědečka, který zemřel 30 let předtím, než se on narodil. Colton zarytě tvrdil, že však nevypadal jako muž, jehož fotku mají doma. Když později má matka poslala Popovu fotku z mladých let, Colton mi jen suše oznámil: 'Ano, s tím jsem tam mluvil,'" uvedl chlapcův otec.

To nejzajímavější však mělo ještě přijít. Colton se totiž matce přiznal, že v nebi potkal svou sestru. Chlapec má jednu sestru, která žije s rodinou a rozhodně nezemřela. O tom, že matka krátce před porodem jednou potratila, o tom neměl ani tušení.

"Připadala mi povědomě, začala mě objímat a říkat mi, jak je ráda, že je tam s ní někdo z rodiny," řekl rodičům Colton, který si podle rodičů prošel při operaci klinickou smrtí.

Dále chlapec rodičům řekl, že si tam nahoře povídal se samotným Bohem.

Příběh rodiče knižně zpracovali

Rodina se rozhodla jeho zážitek a příběhy dát na papír a knižně vydat. A z knihy se stal velmi rychle hit. Jen doposud bylo vytištěno půl miliónu kusů. Nyní jedenáctiletý chlapec je silně věřící a tvrdí, že návštěva nebe byl dar, který mu dal sám Bůh. Návštěva ráje mu prý změnila celý jeho život. Věřme nevěřme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám